Eleccions Consell Escolar 2018

Documentació:

Publicat dins de El Centre, Estudis, General | Deixa un comentari

Ja tenim l’hort en marxa

Els alumnes de 2n i 3r d’ESO han començat a fer hort en una assignatura optativa.

Comença a tenir bon aspecte, però ha costat el que no està escrit. Quan vam arribar després de tot l’estiu, teníem un terreny ple d’herba seca. Vam haver de netejar-ho tot, fer nous rengs i “cavallons” i plantar-ho tot de nou.

Hem fet un hort d’hivern. Hem plantat enciams, escaroles, bledes, apis, fonoll, pèsols, faves, bròquils, coliflors, etc.

I les carxoferes que han rebrotat del curs passat

I tot ja comença a tenir color, malgrat que l’herba -de vegades- és més ràpida que nosaltres.

Però ja comencem a tenir les primeres collites: fonoll, enciams, escaroles,…

 

 

 

Publicat dins de Activitats, El Centre, General | Comentaris tancats a Ja tenim l’hort en marxa

Xerrada per a l’alumnat de 4t d’ESO: “Què són les ITS i com prevenir”

L’alumnat de 4t d’ESO rebrà una xerrada sobre què son les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i com prevenir-les, a càrrec de la infermera i la llevadora del CAP de Balaguer. Es tracta d’una activitat inclosa dins el programa Salut i Escola i dins la Mesa de Salut Jove del PMDE.

La xerrada es portarà a terme a l’aula del grup els següents dies i horari:

  •  4t d’ESO B: dilluns 19 de novembre, de 13:40 a 14:35h
  • 4t d’ESO A: dimarts 20 de novembre, de 13:40 a 14:35h
Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Xerrada per a l’alumnat de 4t d’ESO: “Què són les ITS i com prevenir”

Xerrada sobre “Com afecten les drogues a la salut mental” per a l’alumnat de CFGM Atenció a Persones.

Dilluns 19 de novembre, l’alumnat de 1r i 2n de CFGM Atenció a persones assistirà a la xerrada “Com afecten les Drogues a la salut mental“, a càrrec de l’associació de Salut Mental La noguera. Es tracta d’una activitat inclosa dins la mesa de Salut Jove del PMDE.

L’activitat es portarà a terme a la Biblioteca de 8:15 a 9:45 h aprox.

Aquesta sessió va destinada a donar informació real i objectiva sobre les drogues i els trastorns mentals més comuns. Es tracta en una primera part d’explicar que és la salut mental en general i com aquesta es veu afectada amb l’aparició d’una problemàtica d’aquest tipus. En aquesta línia s’introdueix el concepte de droga, i s’explica informació sobre cadascuna donant especial atenció als seus efectes en l’organisme i com això pot afectar a la salut i al bon funcionament de la persona. La metodologia de treball és participativa i es promou que els alumnes a través de les dinàmiques aportin la seva opinió i puguin resoldre dubtes sobre el tema. També es posa èmfasi en la importància de l’entorn de la persona: els amics, l’entorn educatiu i la família, com agents imprescindibles per acompanyar al jove, i prevenir possibles problemàtiques amb el consum de tòxics.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Xerrada sobre “Com afecten les drogues a la salut mental” per a l’alumnat de CFGM Atenció a Persones.

Participació en la Jornada de la UdL: “Per què no puc fer-ho?”, per a l’alumnat de 4t d’ESO

Divendres 16 de novembre l’alumnat de 4t d’ESO assistirà a la IX Jornada de presentació dels estudis universitaris de la UdL sense estereotips de gènere “Per què no puc fer-ho?” que es celebra a Lleida.

L’horari previst és de 9:40 a 14:35h. (abans de l’activitat es seguirà l’horari habitual de classes).

Aquesta jornada presenta els estudis de la Universitat de Lleida sense estereotips de gènere a l’alumnat de 4t d’ESO de la demarcació de Lleida, amb l’objectiu d’esperonar l’alumnat femení i masculí en l’elecció de titulacions en què un dels dos sexes està menys representat.

Enguany es presentem els estudis de la Facultat de Lletres –als nois-  i de l’Escola Politècnica Superior (EPS) –a les noies – de la Universitat de Lleida.  Les activitats previstes inclouen una presentació dels estudis, així com les seves sortides professionals, visites guiades i tallers pràctics ( pels nois: “Els nostres noms de llocs” i “Taller d’escriptura de cançons d’èxit”  o  “Com es fan els llibres (i qui els fa)?” i “The power of words: stage reading in English” / per a les noies: “Escàner 3D. Escanejant coses i persones” i “Criptografia i seguretat informàtica” ).

Tota la informació fent clic aquí.

Publicat dins de Activitats, General | Deixa un comentari

L’alumnat de 3r d’ESO en el Cementiri de Balaguer

Durant els darrers dies l’alumnat de 3r d’ESO ha realitzat una visita comentada al Cementiri de Balaguer, per tal de portar a terme una activitat de Llengua Catalana.

Totes les fotos aquí.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a L’alumnat de 3r d’ESO en el Cementiri de Balaguer

L’alumnat de 4t d’ESO en el Taller d’educació viària

Dijous 8 de novembre, l’alumnat de 4t d’ESO va participar en un taller sobre educació viària , en concret el parc mòbil de ciclomotors, a càrrec del Servei català de trànsit. Es tracta d’una activitat inclosa dins el PMDE de Balaguer.

El taller va constar de dues hores: una hora -a l’aula- sobre aspectes teòrics i una altra hora pràctica -al pati de l’Institut.

Més fotos fent clic aquí.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a L’alumnat de 4t d’ESO en el Taller d’educació viària

Visita a l’exposició “Dones refugiades de Palestina”

Els dies 6 i 7 de novembre de 2018, l’alumnat de 2n curs de CFGS Integració Social i de 1r curs de CFGM Atenció a Persones va realitzar una visita guiada a l’exposició “Dones refugiades de Palestina: 7 dècades de resiliència i dignitat“, a la Biblioteca Pública de Balaguer.

L’exposició corre a càrrec de UNRWA , una Agència de les Nacions Unides que treballa per a les persones refugiades de Palestina.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Visita a l’exposició “Dones refugiades de Palestina”

Taller “Per estimar-te, m’estimo”, per a l’alumnat de 3r d’ESO

L’alumnat de 3r d’ESO participarà en el Taller: Per estimar-te, m’estimo, a càrrec de l’associació antisida. Es tracta d’una activitat inclosa dins la Mesa de Salut Jove del PMDE.

El taller es portarà a terme a l’aula del grup, els següents dies i horari:

  • 3r B: dilluns 12 de novembre, de 8:15 a 10:15h
  • 3r C: dimecres 21 de novembre, de 10:30 a 12:30h
  • 3r A: dimarts 27 de novembre,  de 8:15 a 0:15h

Es tracta d’un participatiu, que s’inicia a partir de la pròpia experiència de l’alumne/a, per fomentar la promoció de conductes saludables que permet als/les joves tenir un espai de reflexió per conèixer i treballar aspectes de l’afectivitat, la sexualitat i les habilitats socials.

Els objectius són: Enfortir l’autoestima i l’autonomia de l’alumnat -El respecte pels altres i per un mateix – Desenvolupar comportaments no discriminatoris de l’alumnat – Afavorir l’adquisició d’habilitats i conductes lliures i responsables -Potenciar actituds i valors en vers l’afectivitat i la sexualitat que ajudin a entendre’ls com una manera de relació i comunicació, font de satisfacció, plaer i felicitat. I els continguts: Empatia -Assertivitat -Responsabilitat -Pressió de grup -Actitud critica -Tolerància -Respecte -Desmitificar falses creences

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Taller “Per estimar-te, m’estimo”, per a l’alumnat de 3r d’ESO

Visita de l’alumnat de 3r d’ESO al Banc d’Aliments de Balaguer

Dins el Projecte de Servei Comunitari L’Almatà es mou!, l’alumnat de 3r d’ESO realitza una visita al Banc d’aliments de Balaguer per conèixer el seu funcionament.

Les visites es portaran a terme els dies i horaris següents:

  • 3r ESO A: dijous 8 de novembre, de 12:45 a 14:35h
  • 3r ESO C: dimecres 14 de novembre, de 12:45 a 14:35h – visita anul·lada
  • 3r ESO B: dimecres 21 de novembre, de 12:45 a 14:35h

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari