L’alumnat de CFGM Gestió Administrativa i d’Economia de Batxillerat en una visita a empreses del territori

Dimarts 9 d’octubre de 2018, l’alumnat de CFGM de Gestió Administrativa i de Batxillerat que cursen Economia van participar en l’activitat visita a empreses potenciadores del territori, organitzada dins el projecte Arrenca (projecte d’autoocupació juvenil) que organitza el Consell Comarcal i empreses col·laboradores.

En concret van visitar eal Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Balaguer, l’empresa Adeinnova energia, a Artesa i  la residència d’avis Cal Tomeu, a Cabanabona.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Participació de l’alumnat de 2n d’ESO en la fira científica “Ciència al Mercadal”

Divendres 19 d’octubre, l’alumnat de 2n d’ESO participa en la fira científica “Ciència al Mercadal“.

L’horari previst és sortir, a peu, de l’institut a les 9:15h, fins a les 12:45h. El grup d’alumnes divulgadors sortirà a les 8:30h.

L’activitat s’inclou dins el PMDE, en el marc de la promoció i difusió de les activitats STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) dels centres de la Noguera i de les activitats de la Setmana de la Ciència

En aquesta activitat es vol recollir i representar en directe els experiments guanyadors en el V concurs d’experiments de pel·lícula de la Noguera, acompanyat i amenitzat amb tallers i demostracions al voltant de la ciència a l’escola. L’acte de cloenda anirà a càrrec del Museu de Matemàtiques de Catalunya (mmaca), amb una demostració de materials didàctics i un taller-demostració de construcció entre els assistents de les cúpules de Leonardo.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Participació de l’alumnat de 2n d’ESO en la fira científica “Ciència al Mercadal”

Taller “L’acohol és una droga? Què en sé?, per a l’alumnat de 2n d’ESO

L’alumnat de 2n d’ESO participarà en el Taller “L’alcohol és una droga? Què en sé?“, a càrrec de la infermera Neus Arola, que porta el programa Salut i Escola a l’Institut.

El taller es portarà a terme a l’aula del grup, els següents dies:

 • 2n d’ESO B: dimarts 16 d’octubre, de 10:30 a 11:30h
 • 2n d’ESO A: dilluns 22 d’octubre, de 10:30 a 11:30h.
 • 2n d’ESO C: dilluns 5 de novembre, de 10:30 a 11:30h

Es tracta d’una activitat inclosa dins la Mesa de Salut Jove del PMDE i PCDE.

Els objectius del taller són: informar dels efectes de l’alcohol si es consumeix, saber que és una droga legal / pressa de consciència / adoptar una actitud crítica respecte a la dependència i el consum / conèixer concepte alcoholisme e identificació de riscos.

Els continguts són: concepte dependència/tolerància / conèixer ús responsable (U.B.A….) / pressió de grup / publicitat, anàlisi, ….

 

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Taller “L’acohol és una droga? Què en sé?, per a l’alumnat de 2n d’ESO

Taller sobre Autoestima i imatge personal per a l’alumnat de 3r d’ESO

L’alumnat de 3r d’ESO participarà en el Taller “Autoestima i imatge personal“, a càrrec de la infermera Neus Arola, que porta el programa Salut i Escola a l’Institut.

El taller es portarà a terme a l’aula del grup, els següents dies:

 • 3r d’ESO A: dimarts 16 d’octubre, de 8:15 a 9:15h.
 • 3r d’ESO B: dimarts 30 d’octubre, de 12:45 a 13:40h
 • 3r d’ESO C: dimarts 30 d’octubre, de 13:40 a 14:35h

El taller s’inclou dins la Mesa de Salut Jove del PMDE i PCDE.

Els objectius són: promoure l’acceptació del propi cos /generar crítica al voltant de la pressió social respecte els cànons de bellesa / educar per la salut referent a la gestió emocional en relació als hàbits alimentaris i facilitar informació dirigida a la primera detecció d’un trastorn de la conducta alimentària.

Els continguts del taller són: estereotips i bellesa / funció emocional social i relacional de l’alimentació / autoestima i auto imatge / descripció fenomenològica dels trastorns de la conducta alimentària.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Taller sobre Autoestima i imatge personal per a l’alumnat de 3r d’ESO

Taller Hàbits saludables i presentació de la Consulta oberta per a l’alumnat de 1r d’ESO

La setmana vinent, l’alumnat de 1r d’ESO participarà en el Taller “Hàbits Saludables i presentació de la Consulta Oberta”, a càrrec de la infermera Neus Arola, que porta el programa Salut i Escola a l’Institut.

El taller es portarà a terme a l’aula del grup els següents dies:

 • 1r d’ESO B: dilluns 15 d’octubre, d’11:30 a 12:30h
 • 1r d’ESO A: dimarts 16 d’octubre, de 9.15 a 10:15h.

El taller s’inclou dins la Mesa de Salut Jove del PMDE i PCDE.

Els objectius són fer un repàs dels hàbits saludables ja adquirits i conèixer el servei de la Consulta Oberta (lloc de realització, horari accessibilitat, els eixos a tractar ,…).

Els continguts són: repàs d’alimentació, exercici, descans, higiene, pantalles, etc., i detalls de la consulta oberta, funcionament.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Taller Hàbits saludables i presentació de la Consulta oberta per a l’alumnat de 1r d’ESO

Sortida de l’alumnat de CFGM Gestió Administrativa i Economia de Batxillerat

Dimarts 9 d’octubre de 2018, l’alumnat de CFGM de Gestió Administrativa i de Batxillerat que cursen Economia participen en l’activitat visita a empreses potenciadores del territori, organitzada dins el projecte Arrenca (projecte d’autoocupació juvenil) que organitza el Consell Comarcal i empreses col·laboradores.

En concret faran una visita al Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Balaguer, l’empresa Adeinnova energia, a Artesa i  la residència d’avis Torresorribes, a Cabanabona

L’horari previst és sortir des de l’Institut a les 8:40h a peu fins a Lapallavacara i preveiem tornar al voltant de les 13:00h. Abans i després de l’activitat es seguirà l’horari habitual de classes.

El desplaçament es fa en autocar, a càrrec del Consell Comarcal.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a Sortida de l’alumnat de CFGM Gestió Administrativa i Economia de Batxillerat

Visita de 1r d’ESO a la Biblioteca Pública de Balaguer

Divendres 5 d’octubre, l’alumnat de 1r d’ESO anirà a fer una visita a la Biblioteca Pública Margarida de Montferrat, a Balaguer.

L’horari previst és:

 • 1r ESO B: de 10:15h a 11:30h
 • 1r ESO A: d’11:15h a 12:30h

Els alumnes, acompanyats de professors, aniran a peu fins a la Biblioteca. Abans i després de l’activitat es seguirà l’horari habitual de classes.

Es tracta d’una activitat proposada pel Dep. de Català i inclosa dins el PMDE i PCDE.

Publicat dins de Activitats | Comentaris tancats a Visita de 1r d’ESO a la Biblioteca Pública de Balaguer

L’alumnat de CFGM de Gestió Administrativa en una jornada del projecte “Arrenca” d’emprenedoria Juvenil

Dijous 20 de setembre de 2018, l’alumnat de CFGM de Gestió Administrativa va participar en la jornada de formació «Lideratge juvenil en l’empresa rural: desenvolupament de la inicativa personal i la capacitat de decisió i empatia”».

L’activitat es va portar a terme al Consell Comarcal, organitzada per l’Oficina Jove juntament amb el Leader, dins el projecte d’emprenedoria Arrenca.

Publicat dins de Activitats, General | Comentaris tancats a L’alumnat de CFGM de Gestió Administrativa en una jornada del projecte “Arrenca” d’emprenedoria Juvenil

Reunions de pares (setembre 2018)

Alumnat d’ESO:

 • 1r d’ESO: dimecres 26 de setembre, a les 20:00h
 • 2n, 3r i 4t d’ESOdimecres 26 de setembre, a les 20:30h

Alumnat de Batxillerat:

 • dijous 27 de setembre: a les 20:00h

Alumnat de Cicles Formatiu de Grau Mitjà i PFI:

 • dijous 27 de setembre: a les 20:30h
Publicat dins de El Centre, General | Comentaris tancats a Reunions de pares (setembre 2018)

Beques per estudis postobligatoris

Obert el termini per sol·licitar les beques per estudis postobligatoris. Les sol·licituds s’han de presentar telemàticament fins el dia 1 d’octubre. L’enllaç és el següent:

http://www.mecd.gob.es/servicios-al-ciudadano-mecd/catalogo/educacion/estudiantes/becas-ayudas/para-estudiar/artisticas/becas-generales-no-universitarias.html

Més informació a: https://sede.educacion.gob.es/portada.html

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari