140 PARAULES PER MINUT

velocimetro1.gif 

Aquesta és la velocitat, si fa no fa, d’una bona lectura en veu alta. Moltes paraules per minut menys és llegir lent i moltes més, massa ràpid. Tant si llegim molt a poc a poc com si ho fem massa depressa no entendrem res. Exercicis en que el mestre o cadascú es compti el número de paraules que llegeix en un minut són molt interessants de fer a classe. Primer perquè cadascú pot veure el seu nivell de mecànica lectora i, segon, perquè és un càlcul en el que s’ha d’afinar força el ritme lector. No només els que van molt lents hauran d’esforçar-s’hi, sinó que els que llegeixen amb fluïdesa segurament voldran córrer massa i es passaran de les 140 paraules per minut. No sempre “guanya” qui és més bo, sinó qui “afina més la punteria”.

running1.gif

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *