Agusti miro jodar Boston

Boston, és la ciutat per excel·lència en els E.E.U.U, molt interessant de visitar, i un perfecte lloc per l’Estudi (Centres i universitats dignes de mencionar com, Harvard, MIT, La universitat de Boston, el Boston College, etc.) tot i que a finals dels anys 90 era una ciutat molt egocèntrica, els mateixos ciutadans anomenen la seva ciutat com “the Hub of the Universevaja el connector central de l’univers, ni més ni menys.

Una ciutat més que pròspera, la podriem anomenar com el centre mundial de la Consultoria Estratègica, amb una metodologia estructurada i amb bases molt puritanes, mai se surt dels patrons establerts, les cuines dels restaurants sempre tanquen a les 9 de la nit encara que costi de creure. Una ciutat destinada a treballar molt, molt productiva, tot i que això pot avorrir en un principi perquè sempre es pot treballar més, per a un consultor això és perfecte. Llavors va ser així com a Boston vaig treballar per primer cop a consultoria, vaig començar coma Monitor que en aquella època gloriosa mantenia competència empreses referents del sector com Boston Consulting Group o McKinsey, que l’any 2013 va ser adquirida per Deloitte.

Un cop acabada la meva trajectòria com a Monitor, vaig acceptar un lloc a Andersen Consulting que després es va convertir en Accenture i que ara per ara és el pes més pesat en consultoria de qualsevol camp. A Accenture i després de focalitzar només en la consultoria (Cosa que no recomano) vaig convertir-me en soci, podríem dir la culminació de la meva carrera professional i la culminació en aquesta indústria. Objectiu aconseguit. Un cop fet aquest pas amb Accenture vaig retornar a una gran afició que no podia seguir amb aquest ritme de treball viatjar encara que fos per feina va servir per gaudir una mica més la vida, amb projectes per tota Europa i Sud-amèrica i em va permetre culturitzar-me més i fer un fart d’aprendre, d’ensenyar, de gestionar, de visitar un munt d’aeroports i de despertar en hotels sense tenir una noció exacte de quina ciutat estava. Molt intens.

La meva vida a Boston a vegades es tornava frustrant. La ciutat m’ensenyava diferents cares; per una part les pel·lícules com “Good Will Hunting” o “Mystic River” t’ensenyen tal com es la ciutat i els seus habitants, de debò, els barris tancats, pobres i irlandesos com Southie o Bunker Hill, amb una estètica lletja i poc cuidada i amb baretos de mala mort a cada cantonada. Una dada curiós del lloc és que a Bunker Hill el general Washington és on va guanyar una victòria decisiva contra l’exèrcit colonial britànic en el qual seria la primera gran victòria revolucionària americana.

Qualsevol persona que vulgui visitar Boston no passa més enllà del centre amb tot el contingut històric que representa, des de els carrers empedrats de Beacon Hill i dels Commons, barri únic, però certament poc còmode. A mi m’agradava mes i em feia respirar tranquil·litat una bona passejada per Harvard Square, la veïna Cambridge, àrea molt més oberta, de debò internacional, el relaxament era més que tangible on es podia arribar a notar tota la quantitat de cervells que tenia al voltant.

Alhora la gent és molt estalviadora per poder marxar a 40 minuts amb cotxe fora de la ciutat, per tal de no creuar-se amb cap veí, i on només sortir per anar al supermercat es torna tota una operació logística en la qual es requereix una furgoneta gegant, un segon congelador gegantí a casa i un garatge també gegantí per poder anar acumulant tots els estris i eines que es compren sense cap criteri, simplement molt Americà.

Agusti Miro

Agusti Miro Jodar

– El que he fet fins ara, i on –

  • La meva experiènca en la professió ja suma més de 25 anys i 125 projectes, creació d’empreses, desenvolupament d’estratègies i implementació de nous capacitaments de negoci tant com a emprenedor que com a soci de consultoria i de Gerent d’alta direcció.
  • Vaig néixer i criarme a Barcelona, encara que considerho que e nascut a la millor ciutat possible també he tingut sort al poder tenir una gran experiència i contacte internacional. La majoria de la part d’aquest contacte internacional a estat als Estats Units, acumulant més de 20 anys, i traballant en uns 21 països de Sud-Amèrica i Centre-Amèrica, Europa i Àsia, parlant en anglès, francès, espanyol, italià, català i portuguès.
  • Un cop havent donat totes aquestes voltes per mig món vaig recordar que la meva ciutat originaria, Barcelona, es la que m’agrada i aquí torno a estar un altre cop. El mon rodaràs I a casa tornaràs diuen, ja veieu….

De entre els llocs on he viscut mes d’un any i sense cap ordre en particular descriuré les meves vivències…

  1. Boston

Agusti album:

agusti-miro-reunion-3

agusti-miro-negocio

agusti-miro-ejecutivo

agusti-miro-casa

agusti-miro-vino

agusti-miro-jodar

agusti-miro-restaurante-2

agusti-miro-playa

agusti-miro-moto-3

agusti-miro-moto-2

agusti-miro-guia

agusti-miro-bar

agusti-miro-excursion

agusti-miro-ordenador

agusti-miro-profesor

agusti-miro-reunion-2

agusti-miro-foto-4

agusti-miro-reunion

agusti-miro-moto

agusti-miro-foto-3

agusti-miro-foto-2