L’hort i l’E.E.

El projecte de l’hort va sorgir de la necessitat d’apropar als infants amb necessitats educatives a uns aprenentatges més significatius per a ells que els que troben a l’aula ordinària, els quals per a ells no tenen cap sentit i els desmotiven

Alguns dels alumnes que reben suport de l’especialista d’E.E. es van reunir a l’inici del projecte per veure quines tasques s’havien realitzat anteriorment i quines calia posar en marxa. D’aquí en van sortir un munt d’idees: fer un calendari programant quin curs baixa a l’hort i quin dia, quines plantes tenim i quines volem obtenir, què sabem de les plantes i què volem saber, quan recollim i què fem amb allò, mesures per mantenir l’hort i les diferents plantes de l’escola netes, fer jocs interactius per apropar l’hort als altres alumnes d’una manera lúdica, elaborar un bloc on expliquem tot el que fem, etc.

Durant el curs, s’han anat realitzant les diferents activitats, intentant implicar al màxim als alumnes d’E.E. en les diferents tasques de cura i manteniment de l’hort i la jardineria que hi ha a l’escola.

Amb aquest projecte, els infants treballen la competència comunicativa, hàbits d’autonomia personal habilitats socials, valors per a la inclusió i la convivència.  A més, treballen, de manera transversal, continguts de matemàtiques i llengua.

Objectius

  • Adquirir habilitats socials.
  • Millorar la competència comunicativa oral, comprensió i expressió en llengua catalana.
  • Augment del lèxic d’ús quotidià.
  • Augmentar la col·laboració, l’espera i el treball en grup.
  • Millorar la capacitat d’atenció i desenvolupar les habilitats cognitives.
  • Augmentar la satisfacció per la feina ben feta.
  • Millorar l’autocontrol i l’autoestima.
  • Augmentar el grau d’atenció davant d’una tasca relativament llarga.
  • Consolidar els conceptes de llenguatge i matemàtiques que es treballen a l’aula.
  • Eixamplar el coneixement del medi natural i social.
  • Desenvolupar el sentit de la responsabilitat i el compromís amb la gestió de l’hort.
  • Entendre els beneficis de l’agricultura i l’alimentació ecològica sana i equilibrada i la producció sostenible per evitar la sobreexplotació de la terra.

Pensem que aquesta és una experiència molt positiva, ja que els alumnes assisteixen amb ganes i expliquen les seves vivències a la resta de companys i companyes. És un projecte que tot just s’ha iniciat aquest any, però estem treballant molt per aconseguir l’èxit I una continuïtat pels pròxims anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *