Ufa

País: Resublika Bashkortostán (Rússia).

Llocs interessants per visitar: monument de l’amistat,  Museu Nacional de la República de Bashkortostán, Monument a Salavat Yulaev, Ufa Arenufaa.

Menjars típics: Tykмac (sopa amb carn i fideus), Башkорт мантыhы (de carn),

Festes més importants: Sabantuy,  Каргатуй-

Preu aproximat d’un vol des de Barcelona: 315€ per persona.

 

-Enzhe Gaynullina-

Publicat dins de D'on som | Deixa un comentari

Damasc

País: Síria

Llocs interessants per visitar: Mesquita dels Omeies, Kassa, Edamascsglésia de la Creu, Bab al Hara, museu militar, muntanya Qasion, Bab Touma.

Menjars típics: kba, ebrak, shaurma, kusa, mate, shishbarac.

Festes més importants: festes d’estiu (començament de les vacances)

Preu aproximat d’un vol des de Barcelona: 250€

Durada aproximada del vol: 6 hores

 

– George Samaan –

Publicat dins de D'on som | Deixa un comentari

Li Shui

País: Xinalishui

Llocs interessants per visitar: museu de l’escultura de pedra, parc Yansheng, muntanya de Nanming.

Menjars típics: bingtanghulu(fruita amb sucre),rotllet de primavera, pastís de la lluna

Festes més importants: Duanwujie , Qingmingjie (festa dels morts)

Preu aproximat d’un vol des de Barcelona: 850€

Durada aproximada del vol: 20 hores

– Yu Jie Xia –

Publicat dins de D'on som | Deixa un comentari

Cosmocaixa

–         Transport des de l’institut:

o      Agafem l’autobús número 141 des de la parada (Pujades – Lope de Vega) fins a (Ronda Universitat).  Caminem fins a l’estació del FGC a l’estació (Catalunya) i agafem la línia 7 (L7), fins a l’estació ( AV. Tibidabo).

–         Horaris:

De dimarts a diumenge: des de les 10h fins les 20h.cosmocaixa

(Obren tots els dilluns festius).

–         Preu entrada:

o      General: (+16 anys)  4 €

o      Reduïda: (clients de “La Caixa”) entrada gratuïta.

o      Planetari 3D: General: 4€ (apart de l’entrada principal)  i 2 € (clients de “La Caixa”).

–         Què és?

CosmoCaixa és un museu de ciències  creat per l’obra social “La Caixa”. En aquest museu podràs observar les diferents exposicions amb les seves explicacions sobre els fenòmens de la naturalesa. També podràs interactuar  amb diferents experiments i així, aprendre les diferents lleis de la física i entendre millor la natura en general.

A més podràs gaudir del “Planetari 3D”, el qual tracta d’un documental sobre la natura, l’astrologia i els planetes.

 

-Meito Kada, Michael Gutiérrez-

Publicat dins de Coneixem Barcelona | Deixa un comentari

Aquarium

–         Transport des de l’institut:

  • Autobús H16 direcció Paral·lel, parada Jonquera – Pg.Taulat fins la parada de metro Barceloneta.

–         Horaris:  Horari de 9:30h. a 21:00h.aquarium

–         Preu entrada:

  • General: entrada individual 18 €
  • Reduïda: fins a 1.40m, 13.50€

–         Què és?

L’Aquàrium de Barcelona és un lloc on hi ha peixos del mar mediterrani i de tot el món, pots gaudir de veure taurons i moltes espècies marines. Pots anar amb amics i amb la teva família.

-Karla Piscoia, Enzhe Gaynullina-

 

Publicat dins de Coneixem Barcelona | Deixa un comentari

Harcha

Ingredients:
250grs.de sèmola gruixuda
150 ml. de llet sencera
50 grs. de mantega
1/2 cullerada sopera de sucre
1 cullera de cafè de llevat royal
1 polsim  de sal
harcha
Preparació:
1. Barregem bé la sèmola, la sal, el sucre i el llevat.
2. Desfem la mantega i la barregem bé amb la sèmola.
3. Afegim la llet, ho barregem bé i deixem reposar uns 10 minuts.
4. Dividim la massa en dos porcions i formem dues galetes.
5. Escalfem en sec una paella petita, i hi tirem una mica de sèmola. Hi tirem la primera galeta i la fem a foc mitjà/baix. Amb una tapa, girem la harcha i la fem per l’altre costat. Tarden una estoneta en fer-se en total uns deu minuts.
6. Per servir, obrim la harcha amb cura com un entrepà i afegim el que vulguem: mantega, melmelada, formatge, …

-Fàtima Sahmoudi-

Publicat dins de Receptes d'allà | Deixa un comentari

Lagman

Ingredients:
–    Carn, preferiblement de vedella o xai – 300g
–    Pebrot vermell
–    Tomàquets – 2-3 peces
–    Cebes – 2-3 caps mitjanes
–    1 pastanaga petita.
–    1 nap mitjà.
–    100 g de jund (verdura tipus mongeta tendra)
–    Patates – 3 peces
–    La salsa de soja – 3 cullerades
–    La pasta de tomàquet – 1 cullerada
–    All  3-4 dents.
–    Sal, espècies al gust
Preparació:

1. Tallem la carn en cubs petits i remullem amb salsa de soja durant 30 minuts .
2 . Tallem en cubs petits les cebes , les pastanagues , les patates i els raves, elagmanl pebrot el tallem en tires. Piquem l’all , tallem les tiges d’api i jund .
3 . En una olla gran aboquem  unes 8 cullerades d’oli i escalfem. Fregim  la carn amb salsa de soja.
4 . A continuació  afegim la ceba a la carn, l’api, la pasta de tomàquet , l’all i remenem constantment, fregim durant 5 minuts, després afegim el rave, la pastanaga, el pebrot, remenem i cuinem a foc lent durant 10-15 minuts i ho tapem.
5 . Aboquem l’aigua, al voltant de 2 tasses, portem a ebullició, tirem les patates, reduïm el foc i seguim cuinant a foc lent durant 20 minuts més .
6 . Abans de servir , afegim espècies al gust.
7. En un plat posem primer els fideus i la barreja de verdures i carn per sobre.

 

– Erbol Atabaev-

Publicat dins de Receptes d'allà | Deixa un comentari

Atay (Te)

Ingredients:
–    Aigua
–    te
–    sucre
–    menta
Preparació:

te
1.    Agafem la tetera i li posem l’aigua. Ho posem al foc fins que bulli.
2.    Després posem el te i posem la barreja dins d’un got per fer escuma i ho torn

em a bullir.
3.    Afegim el sucre i la menta i ho tornem a bullir.
4.    Ja podem servir el te.

 

-Mohamed Salem-

Publicat dins de Receptes d'allà | Deixa un comentari

Buñuelos de Colòmbia

Ingredients:

  •     250 gr de farina de blat de moro
  •     1/4 tassa de llet
  •     500 gr mató
  •      2 ous
  •     1 culleradeta sucre
  •     3 o 4 tasses oli

Preparació:

1.    Col·loquem tots els ingredients excepte l’oli en un bol ampli i barregem pastant amb energia fins a obtenir una massa suau i homogènia. A Colòmbia s’utilitza un formatge que es coneix com formatget mòlt.

2.    Escalfem abundant oli en una paella fonda.

3.    Formem boletes amb les mans humides perquè no se’ns enganxin i fregbunyols colombiansim a foc mitjà en l’oli calent.

4.    Quan s’espongin i pugin, augmentem el foc fins que quedin daurats.

5.    Retirem els bunyols de l’oli amb una escumadora, i els deixem escórrer sobre paper absorbent.

– Diana Amaya –

 

Publicat dins de Receptes d'allà | Deixa un comentari

Sucre

País: Bolívia

sucre

Llocs interessants per visitar: Parque Cretácico, La puerta del sol.

Menjars típics: El Pescado frito, Salteñas.

Festes més importants: Carnaval, fiesta de la Virgen de Guadalupe

Preu aproximat d’un vol des de Barcelona: 1.300€

Durada aproximada del vol: 15 hores

-Carla Lupa-

Publicat dins de D'on som | Deixa un comentari