Novetats de la darrera actualització de XTECBlocs

calendariEl passat dijous 23 de març es va dur a terme una actualització de XTECBlocs que incorpora la versió 4.5.7 de WordPress i l’actualització de diverses extensions, entre elles l’actualització més important és la del Simple Calendar. La darrera versió  d’aquesta extensió incorpora canvis substancials tant pel que fa al seu funcionament com a la seva aparença. El més important a tenir en compte és el següent:

  • Desapareix la possibilitat de posar diferents calendaris a un giny. En cas de voler que el giny mostri diferents calendaris caldrà crear un Calendari agrupat.
  • Per cada tipus de visualització (graella o llista) s’ha de crear un calendari independent. El sistema ofereix la possibilitat de clonar calendaris i per tant, només cal clonar-lo i canviar-li la forma de visualització (graella o llista).
  • Els calendaris que tinguin definida visibilitat a categories o pàgines concretes (excepte portada) s’hauran de tornar a configurar, si no sortiran a totes les categories.

Podeu trobar més informació sobre els Calendaris a l’enllaç següent: https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/personalitzacio/giny-calendari-de-googleAvís important: Aturades programades

server_works

Durant les properes setmanes es faran tasques de manteniment i renovació dels servidors ubicats al Departament d’Ensenyament. Aquestes operacions obliguen a realitzar talls puntuals i a preveure moments de funcionament parcial dels serveis.

Les franges horàries previstes inicialment per a les actuacions d’aquesta setmana són les següents:

  • Dijous 10/11/2016 de 20:00h a 1:00h. Intervenció amb tall als entorns de producció i formació.
  • Dilluns 14/11/2016 de 21:00h a 4:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació als entorns de producció i formació.
  • Dimarts 15/11/2016 de 18:00h a 8:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació als entorns de producció i formació.
  • Dijous 17/11/2016 de 15:00h a 19:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació a l’entorn de formació.
  • Dimarts 22/11/2016 de 18:00h a 19:00h. Intervenció amb tall a l’entorn de producció.
  • Dilluns 28/11/2016 de 15:00h a 21:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació als entorns de producció i formació.
  • Dilluns 29/11/2016 de 15:00h a 19:00h. Intervenció sense tall però amb possible afectació a l’entorn de producció.

La resta d’actuacions previstes per les properes setmanes s’aniran informant a mesura que estiguin confirmades.

Us demanem disculpes per les molèsties que aquestes intervencions puguin ocasionar.Extensió AddToAny

Després de la darrera actualització de XTECBlocs del passat 19 d’abril s’ha procedit a substituir l’extensió AddThis per una de nova, l’AddToAny molt més fàcil de configurar i amb la mateixa utilitat.

Aquesta extensió, igual que l’anterior, permet compartir articles i pàgines a les Xarxes Socials (Twitter, Facebook, Google+, Pinterest…).

addtoany1

La nova extensió cal activar-la anant a Tauler | Extensions. Un cop activada es pot trobar a Tauler | Paràmetres | AddToAny des d’on es poden afegir o eliminar serveis així com configurar la mida dels botons.

addtoany2

De moment l’extensió antiga AddThis no ha deixat de funcionar però està previst eliminar-la en properes actualitzacions. Cal per tant que, els blogs que tinguin configurada aquesta extensió la desactivin des de l’apartat Tauler | Extensions i configurin la nova.Els “embeds” de Picasa han deixat de funcionar

Degut als canvis que està fent Google en el seu sistema d’allotjament de fotografies, els embeds que es feien fins ara dels àlbums de Picasa han deixat de funcionar. Google va anunciar el tancament de Picasa al seu blog.

Per incrustar àlbums de fotografies a XTECBlocs el sistema recomanat en aquests moments és fer servir els Carrusels ja sigui amb l’URL de l’àlbum o amb el RSS. Degut als canvis que Google està duent a terme, aquesta solució podria ser temporal.

A mida que Google vagi prenent accions, es mirarà de trobar una solució més definitiva.

Podeu trobar més informació sobre els Carrusels en aquest enllaç: https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/insercio-de-continguts/carrusel-d-imatges

 Eliminació de blogs

Si una persona o un centre educatiu ha obert un blog a XTECBlogs i vol eliminar-lo, perquè ja no l’actualitza, perquè els temes estan obsolets, perquè ni tant sols ha començat a introduir continguts, o per la raó que sigui, pot fer-ho seguint les instruccions que es troben a:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/administracio/eliminacio-de-blocs

Els blogs només poden ser esborrats pels seus propietaris i els convidats amb privilegis d’administrador. També podeu demanar-ho a blocs@xtec.cat.

 Afegir una galeria d’imatges al blog

A més d’afegir una sola imatge en una entrada del blog, també es pot afegir una galeria de fotografies.

La visualització més habitual és la miniatura, amb la possibilitat de visualitzar com a carrusel quan es prem a sobre d’una de les fotografies.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/insercio-de-continguts/galeria-d-imatges

 

Imatges extretes del Banco de imágenes del MEC http://recursostic.educacion.es/bancoimagenes/web/CodeWeek. Del 10 al 18 d’octubre

CodeWeekhttp://codeweek.eu/

Aquests dies se celebra a nivell europeu la Setmana del Codi. Són molts els centres educatius que mostren les activitats, que es fan al llarg del curs, de programació i robòtica.

Aquesta és una petita mostra, amb experiències portades a terme en tots els nivells educatius, des d’educació infantil fins a batxillerat i cicles formatius:

 Blogs de Clàssiques premiats

A la IX Premis Edublogs d’Espiral han estat premiats, en la categoria d’Alumnes de Batxillerat i d’Alumnes de Secundària, tres blogs de l’Institut Premià de Mar que donen a conèixer el món clàssic de manera molt actual, multimèdia i didàctica:

Literatura grega a escena: http://blocs.xtec.cat/literaturagregaaescena/

L’Univers clàssic dels nostres mots: http://blocs.xtec.cat/universclassicdelsnostresmots/

El fil del mite grec: http://blocs.xtec.cat/elfildelmite/

Enhorabona Raül, Arnau i Noèlia!

Blogs de clàssiques premiats
Imatge del blog El Fil de les Clàssiques


Afegir un giny de Calendaris de Google al blog

Calendari Google CalendarSi voleu fer visibles, en el vostre blog, calendaris d’interès per a la comunitat educativa, actualitzant-los des de l’usuari XTEC del centre, us convidem a consultar la pàgina de l’Ajuda https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/personalitzacio/giny-calendari-de-google.

 Inserció del carrusel de diapositives

El Carrusel de diapositives (Slideshow) és una extensió del WordPress que proporciona una manera fàcil d’integrar una presentació de diapositives.

Qualsevol imatge, text o vídeo es pot carregar en el passi de diapositives des de la pàgina Multimèdia, i fins i tot es poden afegir àlbums de Picasa.

Aquests carrusels es visualitzen també en dispositius mòbils.

A l’Ajuda s’explica el pas a pas de la inserció https://sites.google.com/a/xtec.cat/ajudaxtecblocs/insercio-de-continguts/carrusel-d-imatges