Acta 24: 27/04/2017

Avui dijous decidirem a quina ONG destinarem el 10%. Cada soci aportarà una Ong o associació i les projectarem a la pantalla digital. Parlarem una mica sobre elles i finalment votarem.

ASSOCIACIONS I ONGS:

 • Ad’o: És una associació d’animalistes d’Olesa.
 • Rebost solidari: Ajuden amb aliments a nens o famílies necessitades.
 • L’espiga: Ajuda a nens i adults amb discapacitats.
 • Creu Roja: Beques de menjador, Kits de suport social… també destinats a majors de 65 anys.
 • Entrem­-hi: col·laboren amb nou verd i nou set.
 • Unicef: Ajuden a nens petits, a la seva alimentació, la guerra de Síria, etc…
 • Càritas: Ajuden a alimentació, donen roba, mobles …
 • Amics de Puerto Cabezas: Ajuden a coordinar projectes socials i econòmics.
 • UNCHR ACNUR: Tracta d’ajudar als refugiats amb aliments, roba etc…
 • Lliga reumatològica catalana: ajuden a persones que tenen alguna malaltia.
 • ACAPS WILAIA: és una entitat solidària amb el poble sahrauí que promou i coordina a l’Alt Penedès el suport polític i humanitari al poble sahrauí.
 • Médicos sin fronteras: porten aliments, medicaments a altres països.
 • Educo: és una ONG per el desenvolupament que actua a favor de la infància. Beques de menjador…
 • Uasavp: ajuden els animals necessitats a Vilafranca.
 • ADAP: ajuden els animals necessitats a del Penedès.

Després de la primera votació les cinc més votades van ser:

 • ADAPResultat d'imatges de adap
 • UASAVP
 • L’ESPIGA
 • EDUCO
 • ACAPS WILAIA

Tornem a votar per deixar-ne només una:

ADAP és la més votada.

 

IMAG6533R

IMAG6532R

Acta 23: 24/04/2017

Per poder fer tota la feina necessària de la cooperativa, els 27 socis ens organitzem en diferents grups:

Tenim els grups de treball, on ens dividim en 4 grups:

DIGITAL: Nisrine, Omar, Izan, Aiman C. i Nora. Aquest grup és l’encarregat de fer totes les fotos necessàries i de penjar-les, juntament amb les actes, al bloc.

32

COMUNICACIO: Xantal, Aya, Laura S., Laila, Aroa, Marc, Ikram, Mohamed, Andrea P. i Laura E. En aquest grup es fan els  estudis de mercat i s’informa a les altres classes del que fa la cooperativa.

31

COMPTABILITAT: Javier, Biel, Fatima, Ibtisam i Ivan. És el grup encarregat dels diners. Van fer la fitxa de cada soci i van recollir el capital inicial. També són els administradors dels diners. Han omplert la llibreta de comptes amb els tiquets dels materials comprats i han anat tornant els diners als socis. Seran els encarregats de comptar el benefici final.

30

NETEJA: Iman, Lucia, Vanesa, Andrea O. i Maryam. Són els encarregats de recollir la classe, netejar els pinzells, i mantenir l’aula ben organitzada.

34

També ens organitzem en grups de producció. Són diferents als altres grups ja que aquí és on fem els productes i cada soci s’ha col·locat on creia que podia aportar més. Cada grup té un organitzador, que és “l’expert” en aquell producte. Ell serà l’encarregat d’organitzar la feina que ha de fer cada membre del grup.

POMPONS: Nisrine, Laura S., Hugo i Maryam. Fan pompons de llana decorats amb feltre.

28

LLIBRETES: Aya, Ibtisam, Laila, Aiman C. i Mohamed. Fan llibretes amb goma eva. Han marcat en els fulls les formes de les llibretes i després les han decorat.

33

FUNDES DE LLIBRETA: Laura E., Xantal, Andrea P., Aiman L. i Izan. Fan fundes de llibretes amb tela. Les han decorat amb feltre.

26

AMBIENTADOR: Biel, Andrea O., Marc i Aroa. Fan ambientadors amb diferents essències.

27

SAQUETS D’OLOR: Ivan, Iman, Fatima i Lucía. Fan els saquets d’olor amb romaní i farigola. Han tallat les teles i les han cosit per fer els saquets. Després els han omplert amb les diferents herbes aromàtiques.

29

MARCS DE FOTOS: Ikram, Javier, Omar, Vanesa i Nora. Fan els marcs de fotos de cartró. Fan la forma en cartrons i després els tallen. Els folren amb “paper maché” i després els pinten amb negre. Quan estan fets, els decoren amb diferents materials.

25

Acta 21: 3/04/2017

Dilluns 3 d’abril, els membres de l’equip directiu hem anat a la ràdio  i ens ha entrevistat una noia que es diu Silvia.

La Silvia ens va preguntar com ens dèiem i quin càrrec tenim a la cooperativa. També li vam explicar els productes que estem fent i com ens hem organitzat.

Ha estat una experiència molt emocionant.

08         0910

Al tornar a l’escola, hem posat el programa de ràdio als altres socis per a que poguessin escoltar el que havíem dit. Han estat molt contents. Hem fet una bona feina.

Després de la ràdio, hem anat a l’ajuntament a portar la sol·licitud per poder muntar la parada al mercat de la Rambla Sant Francesc. Aquesta sol·licitud l’ha va omplir la Laura Expósito com a presidenta de la cooperativa. Havia d’escriure on volem muntar-la, què hi farem i quants socis hi anirem.

Quan hem arribat hem hagut d’agafar un tiquet i anar a la sala d’espera fins que ens toqués. Quan ens ha tocat hem anat a la taula i hem presentat la sol·licitud. Ens han dit que rebrem un correu amb la confirmació de que podem muntar-la.

14   1113  12

Encara estem esperant.

Per escoltar el programa de ràdio clickeu el link i aneu a 03/04/2017 (pàgina 8) de 9h a 10h del matí i situeu-vos al minut 31:40.

http://www.rtvvilafranca.cat/programa/penedes-gamma-extra/8/

Acta 18 : 27-02-2017

Ana Montanera ens ha vingut a fer un taller sobre “vendes i màrqueting per a joves emprenedors”.

Ens ha explicat que hem de creure que tenim el millor producte. Hem d’explicar les coses bones del nostre producte pensant a qui li interessaria comprar-lo.

També hem de pensar en el dia del mercat: presentar el producte de manera adequada, de forma ordenada i amb una parada amb cartells clars.

Hem de diferenciar el nostre producte de la resta, així obtindrem més beneficis.

imag4997 imag4998

Acta 17: 16-02-2017

Els de comptabilitat han acabat de recollir les últimes inscripcions que faltaven per recollir.

Els de comptabilitat i els de comunicació han fet la llista dels materials que s’hauran de comprar.

Els de neteja i digital han començat a produir els marcs de fotos.imag4451